Kokkaus-/leipomisvimma iski. Lounaaksi valmistin savustettua siikaa, uusia perunoita, kananmunakastiketta ja salaattia. Nam, nam! Ruoan jälkeen leivoin korvapuusteja (joista tuli lähes yhtä hyviä kuin äidin, olen oppinut!), mutta lopputuloksena oli myös omenakakkua ja suklaakakkua. Harvoin tulee leivottua. On niin vähän aikaa, ettei usein innostu. Eikä sitä ihan vain itselleen jaksaisi leipoa, nytkin laitoin tekeleet pakkaseen vieraita varten. Kuitenkin syön itse....

 

Mieheke lähti kavereiden kanssa liesuun. Itse en jaksanut, vaikka kysyivät kyllä mukaan. Tuntuu, että tänä iltana kaipaan omaa oloa; pullossa kylmää inkivääriolutta ja tietokoneella loistavaa musiikkia. Olen viime aikoina löytänyt ja kuunnellut paljon loistavaa musiikkia. Viime sunnuntaina tilattu mp3-soitin tulee varmasti ahkeraan käyttöön; maailma on täynnä musiikkia, kaunista, erilaista musiikkia. Tänä iltana kylmiä väreitä ja suuria tunteita ovat aiheuttaneet:

 

David Bowie. Olen syntynyt väärällä vuosikymmenellä. Space Oddity, The Man Who Sold the World, Starman, Rebel Rebel… Toivottavasti saan joskus mahdollisuuden nähdä herran livenä, sillä tyhmä minä olen missannut tämän. Jos osaisin laulaa, hoilaisin lujaa ja tunteella, silmät kiinni:

 Sailors fighting in the dance hall
Oh man!
Look at those cavemen go
It's the freakiest show
Take a look at the lawman
beating up the wrong guy
Oh man! Wonder if he'll ever know
He's in the best selling show
Is there life on Mars?

Guns n' Roses. Don't Cry on kyllä leimaantunut niin pahasti ala-astediscon viimeiseksi hitaaksi, ettei sitä mielellään enää kuuntele, mutta entä Welcome to the Jungle? Rokrok:

In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your
shun n,n,n,n,,n,n,,n,n,n,,n,n,,n knees, knees


I wanna watch you bleed

Voin nähdä mielessäni Axl:n jenkkihuivissaan elikkäs bandanassan (mullakin oli sellainen!) ja valkoisissa shortseissaan keikuttamassa itseään sivulta toiselle.


Blackmore's Night. Miksen osaa laulaa? Candice Night osaa totisesti laulaa ja on vielä nättikin.

On the hills the fires burned at midnight
Superstition plagued the air
Sparks fly as the fires burn at midnight
Stars are out the magic is here
The stars are out the magic is here…

 

Pate Mustajärvi. En tiennytkään, että Popedan 'Syytän sua Elisabeth Rehn' Pate Mustajärvi on levyttänyt tällaistakin musiikkia. Maan valitus on alunperin Fredin kappale, enkä ole alkuperäisversiota kuullut, mutta epäilen, voiko olla parempi kuin Paten. Huikeaa sanomaa:

Ettekö te kuule kuinka maa nyt valittaa
ettekö te kuule kuinka pellot huokaa
valtameret, metsät, vuoret tuuleen kirjoittaa
lepohetki hetkiseksi meille suokaa
maa nyt huokaa, valittaa

 

Johnny Cash. Neil Diamondin alkuperäislevytys Solitary Man –kappaleesta on ihan hyvä, samoin kuin HIM:n, mutta Johnny Cashin versiossa on sellaista tunnetta, että oksat pois.

Don't know that I will but until I can find me
A girl who'll stay and won't play games behind me
I'll be what I am
A solitary man
A solitary man

Pitäisi katsoa Walk the Line.