Fiskars oli kuin toinen maailma hiekkateineen ja punamultamökkeineen. Miehekkeen serkku oli nähnyt vaivaa yöpaikan kokoamiseen. Vanhassa tehtaassa oli ihan reppumatkailu-/hostelli-fiilis; huoneissa odotti vanhat, mutta puhtaat pyyhkeet ja lakanat, kynttilä sekä kaksi kiss kiss -karamellia ja kaksi pulloa vettä. Suloista, että meitä oli ajateltu niin paljon. Ja ruokaakin tarjosivat, erityisesti jogurttikastike ja salaatti maistuivat. Miehekkeen serkun ystävät ovat iloista ja ystävällistä porukkaa. Välillä tosin tunsin itseni nuoreksi ja naiiviksi pumpulissa kasvaneeksi tyttöseksi, sillä joukossa oli ihmisoikeustyöntekijä, piinkova uranainen, kovia näkevä sosiaalityöntekijä sekä epämääräinen määrä taiteilijoita.



Pääjuhla osoittautui vuosittaiseksi kyläjuhlaksi, jonka toteutus perustuu vapaaehtoisuuteen ja nyyttäriruokaan. Nurmikolle oli pystytetty valkoinen teltta ja sen alla ihmiset istuivat tyynyjen päällä, värilyhtyjen alla. Tunnelma oli leppoisa pimenevässä illassa. Innostuin jopa muutamaan pyörähdykseen läskibasson, matkalaukun ja klarinetin tahdissa. Yöllä takaisin tehtaalle kävellessä oli jo pilkkopimeää, kesä on loppu. Aamuyöstä heräsin, kun joku avasi huoneemme oven ja asettui patjalle viereen makaamaan, ihan iholle kiinni. Hetken se siinä makasi, taisi sanoakin jotain kunnes nousi ja lähti. Olin niin unenpöpperössä, etten tajunnut tilannetta, mutta mielestäni vierailija oli kaksonen. Mitä ihmettä mahtoi etsiä.


Aamulla (=päivällä) aamupalan ääressä paranneltiin krapulaa ja kerrattiin illan tapahtumia. Löytötavaroillekin löytyi omistajia. Podin kai sympatiakrapulaa, sillä join illan ja päivän aikana vain kolme kaljaa. Kotimatkalle lähdettiin vasta noin viiden aikaan, jotta kuskit ehtivät selvitä.

Kotona dagen efter on jatkunut muroja ja korvapuusteja syöden, blogeja lukien sekä televisiota katsellen. Illalle on vielä monta vaikeaa tv-valintaa edessä, tarjolla muun muassa Suomi 50 vuotta 1967 –dokumentti, elokuvat Tähdet kertovat, komisario Palmu, Gangs of New York ja Unelmien sielunmessu sekä Yle live: David Bowie.