Syksy on todellakin tullut. Olen istunut tänään kuusi tuntia tietokoneluokassa tekemässä kirjallisuushakuja. Tuntuu etten löydä mitään. Eiköhän ala opiskeluinto taas laantua kun todellisuus lyö vasten kasvoja. Viimeistään pimeyden, kylmän viiman ja niskajumien alkaessa olen kurkkuani myöten täynnä tätä laitosta, niinhän se joka vuosi menee. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Niskajumit ovat tainneet alkaa jo. Muutaman päivän vasemman lavan ja selkärangan välissä oli ihme patti, joka ei kuitenkaan aiheuttanut päänsärkyä tms. Lähinnä jäykkyys oli kutinamaista tunnetta. Nyt jumi on levinnyt koko niskaan ja yläselkään, mutta päänsärkyä ei onneksi ole vieläkään. Kun pääsen kotiin, täytyy pyytää Miehekettä levittämään selkään kylmägeeliä. Sen jälkeen saakin kääriytyä peittojen alle odottelemaan kylmimmän vaiheen ohimenoa. Jäätävän toimivaa tököttiä!

 

***

 

Blogimaailmassa ainakin Duussi on kirjannut huomioitaan jumppatunneilta. Nyt on minunkin pakko avautua jumppapoliisin ominaisuudessa, vaikka en yleensä muiden tekemisiin tunneilla huomiotani kiinnitä. Nimittäin onko pakko tulla tunnille, jos täytyy lähteä ennen loppua pois? Ei ole kovinkaan mukava yrittää rentoutua ja venytellä, kun toiset kantaa naaman yli painoja pois. Tahallaan niitä painoja tuskin kukaan toisen päälle tiputtaa, mutta ihan yhtä kamalaa jälkeä se vahinkokin saa aikaan. Ja mihin voi oikeasti olla niin kiire, ettei ehdi sitä viimeistä viittä minuuttia rauhoittumaan? Jäähdyttely on (imho) olennainen osa tuntia ja sitä kokonaisuutta, jonka ohjaaja on suunnitellut. Jos on ihan pakko lähteä aiemmin pois (in case of emergency, eh) ja tietää sen jo tunnille tulleessaan, niin voisivat hätähousut sijoittua edes takariviin, niin ei tarvitse koko salin yli loikkia. Niinettä!

 

Sain muuten eilen ennakkomaistiaisia syksyn Niken tanssitunneista. Sanotaan vaikka, että mielenkiintoista. Mielenkiintoista.