Ilta-Sanomien verkkosivuilla oli juttu otsikolla "Pakkaa jumppakassiin kunnon varusteet". Olihan huttua. Tekstiosuudessa ei mainittu sanallakaan kunnon kengistä. Hyvät ja tukevat liivit olivat sentään saaneet yhden lauseen. Sen sijaan muistutettiin, miten kivaan meikkipussiin on hyvä pakata hoitosuihkeita ja -voiteita. Kuntoilussa olennaista jutun kuvasarjan mukaan on ihanan kallis, pinkki radio, trendikäs kassi ja ihmesuperhypertökötit. Mä olisin niinku vähä eri mieltä tuosta tärkeysjärjestyksestä:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

ho04_women-016_C_lg.jpg

 

1. Kengät: Hyvät, jalkaan ja omaan liikkumiseen sopivat kengät on se, mistä kaikki alkaa. Kannattaa mieluummin panostaa kenkiin ja nipistää muista urheiluvaatteista, kuin säästää nyt kengissä ja katua myöhemmin. Itse jumppasin elokuusta tammikuuhun huonoilla kengillä, koska en suostunut uskomaan, ettei merkkikenkä voi olla huono/sopimaton. Lopulta kenkien pohja repesi ja kävin tekemässä reklamaation. Sain uudet kengät: nike zoom danzante. Aluksi vähän epäröin kenkien trendikästä ulkonäköä, mutta pakon edessä (ei kokoja muista malleista) otin tossut ja voin sanoa, etten ole katunut. Jalka on keveä ja pyörähdykset nopeita. Ihan huiput!

 

2. Liivit (naiset): Myös liiveissä on tärkeää valikoida oikea koko ja oikea tuki. Ainakin Shock absorberilta löytyy useita kokoja ja tukitasoja, mutta myös muilla merkeillä on liikuntaan tarkoitettuja liivejä. Itse olen niitä onnekkaita (?), jotka eivät isoista katseenkerääjistä ja niskakipujen aiheuttajista kärsi, mutta en siltikään suostu normirintsikoissa tai kokonaan rintsikatta urheilemaan. Tuen lisäksi urheiluliivit on suunniteltu materiaaleiltaan sellaisiksi, että ne kestävä hikoilun ja ahkeran pesun. En voi kuin ihmetellä, miksi vieläkin pukukopissa näkee gossardeja ja triumpheja jumppatoppien alla. Itseäni ihan puistattaa ajatus litimärkähikipuhku-jumpasta pitsihepenissä.

 

3. Puhtaat treenivaatteet: Totta on, että urheiluun tarkoitetut vaatteet ovat hikoillessa miellyttävämpiä päällä kuin peruspuuvilla, mutta ihan hyvin niillä supermarket-halpiksillakin alkuun pääsee. Harrastuksen edetessä voi jokainen sitten miettiä, miten paljon on valmis varusteisiin satsaamaan. Valitseepa sitten panosta- tai pihistä-linjan, tärkeintä on, että käyttää puhtaita vaatteita. Dödön lisääminen ennen jumppaa ei hajuun auta, jos on juuri vetänyt viimekerrasta asti laukussa olleet kamppeet niskaan. Tuore hiki ei haise.

 

 

Itse pakkaan laukkuun lisäksi:

 

4. Vesipullo: Ilman vettä tulis kuolema. Vanha muovinen vissypullo riittää minulle hyvin.

 

5. Pyyhe: Pikkupyyhe tunnille mukaan, jotta voi pyyhkiä enimpiä hikiä välillä. Ilman pyyhettä hiki valuisi lattialle hervottomaksi lammikoksi, nyt kohdallani on vain kohtuullinen läntti :). Toinen hieman isompi pyyhe (ei kuitenkaan se normaali kylpypyyhekoko, vaan lähinnä käsipyyhe) suihkua varten.

 

6. Pinnejä: Hiukset pitää saada kunnolla kiinni. Selkää hakkaava, hiestä märkä letti sekä otsaan ja silmille liimautuva etuhaivenet ovat nou-nou.

 

7. Kaikki muu: lukko, avaimet, banaania, pesuaine, kosteusvoide...