Nyt katkesi kamelin selkä. Yritin siirtää likkaan uusia kappaleita (Gnarls Barkley, Justin Timbelake, Norah Jones, Panic! at the Disco) lähes tunnin ajan. Tekniikan kuuluu helpottaa elämääni, ei vaikeuttaa ja hidastaa sitä. Kyse on kannettavastani, ei likasta. Tekisi niin mieli heittää tämä rakkine ulos ikkunasta. Rumia sanoja olen suoltanut jo niin, että näyttö on täynnä sylkiläiskiä. Kannettavani on takkuillut säännöllisen epäsäännöllisesti siitä lähtien kun se tuli takaisin kotiin. En minä näistä mitään tajua, mutta ongelma liittyy jotenkin langattomaan verkkoon. Aluksi kone ei löytänyt verkkoa (siis silloin tällöin, joskus toimi ihan hyvin). Mieheke sääti jotain, asensi ajureita (?), uusi päivityksiä ym. Lopuksi vaihtoi kotiverkkomme nimeä ja ongelma tuntui selviävän. Ehdin jo uhkailla takuuseen lähettämisellä. Ehkä kone säikähti siitä, mutta yks kaks langaton verkko toimi ok.

Nyt on kuitenkin taas uusi vika löytynyt, joka on raastaa hermoja oikein toden teolla. Kone väittää (ah, miten inhimillinen ilmaus) koko ajan olevansa verkossa (antenni tehtäväpalkissa vilkkuu vihreänä), mutta netti ei silti toimi. Kaiken huipuksi yhteys saattaa välillä katkeilla noin viiden minuutin välein ja toimii uudestaan vasta kun olen sadatellut kaikki kirosanani ja painellut korjaa yhteys ym. nappeja kymmeniä kertoja. Yleensä käynnistettäessä netti toimii hyvin ja ongelmat ilmenevät vasta kun koneen herättää stand-by –tilasta.

Ai niin. Lisäksi näppäimistöllä oleva nappula, josta langattoman verkon saa päälle/pois on lakannut toimimasta...


Mieheke on lähes yhtä avuton kuin minä (ja ehkä myös haluton perehtymään vikaan kunnolla?). Takuuta on voimassa vielä joulukuuhun asti. Tosin, jos vika ei kuulu takuun piiriin rapsahtaa minulle 110 euron lasku rahdeista. Jei! Ei kehtaisi turhaan lähettää. Täytyy yrittää ensin löytää täältä joku, joka tajuaisi koneiden päälle (ei luulisi tässä nörttien luvatussa maassa olevan vaikeaa....). Olen valmis maksamaan palkkaakin, coca colassa, kaljassa, rahassa, ihan sama!

Ja nyt. Rumpujen pärinää. Jännitystä. Painan tallenna ja julkaise -nappia, toimiiko verkko?