Hyvää ja huonoa. Kivaa ja ei kivaa. Kumpi ensin?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ei kiva. Vartaloni oli eilen ihan vieras, ei tuntunut omalta. Treeni ei kulkenut, vaan oli jotenkin tahmeaa. Mitään en saanut ilmaiseksi, mutta kysymys ei ollut väsymyksestä. Jokainen askel piti ottaa. Vatsa oli turvoksissa, välillä jopa sattui. Peilikuva ei miellyttänyt. Jätinkin viimeisen tunnin kesken ja lähdin aiemmin kotiin. Halusin vain peiton alle piiloon. En keksi mitään muuta syytä ilmalle vatsassa kuin hapankorput, enkä syönyt niitäkään kuin muutaman välipalaksi. Olen toki aiemminkin havainnut, että leipä turvottaa ja saa takapään laulamaan, mutta silloin olen syönyt leipää todella paljon enemmän, liikaa. Ilmeisesti leivän välttely on saanut minut vielä herkemmäksi, kun jo muutama hapankorppu saa tuollaisen reaktion aikaan. Pahimmassa ketutuksessa ja turvotuksessa taisin eilen luvata, ettei enää koskaan leipää. Niin varmaan.

 

Kiva. Tiistaina me täytimme viisi vuotta. Juhlat olivat oikein onnistuneet: herkullinen ja iso ateria perunamuusia, siikaa ja kantarelleja Salvessa, muistelua vuosien varrelta ja sopivan hempeä, mutta ei suinkaan imelä, iltakävely rantoja pitkin Ruoholahteen ja sieltä bussilla kotiin. Vuosien muistelu oli oikein mukavaa. Muistimme ihan eri asioita. Mieheke sotkee edelleen ensimmäisen ja toisen tapaamisen yhteen, minä taas en muista erästä kertaa, kun sanoja ei tarvittu, mutta siksihän meitä on kaksi, että voimme toisiamme täydentää.

Viiden vuoden johdosta kirjoitin Miehekkeelle listan viidestä asiasta, joista pidän hänessä:

 

Viisi asiaa, joista pidän sinussa:

1. Ikuinen pikkupoika. Pidän siitä, että saat minut nauramaan niin usein ja niin paljon.

2. Oikeudenmukaisuus. Sinä olet rehti ja oikeudenmukainen, erimielisyyksissäkin.

3. Olet hyvä selittämään asioita. Tykkään kuunnella kun selität asioita, esim. miten moottori toimii tai miten Israelin valtio perustettiin. Selität niin, että tavalliset ihmisetkin (kuten minä) tajuavat etkä snobbaile hienoilla fraaseilla tai jargonilla.

4. Kiinnostus asioita, ihmisiä ja tapahtumia kohtaan. Pidän siitä, että seuraat maailman tapahtumia. Sinulla on mielipiteitä asioista ja uskallat sanoa ne ääneen.

5. Optimismi. On hyvä kun on joku, joka tasapainottaa minun pessimismiäni.